Vapun nopeimmat ja herkullisimmat munkit voi valmistaa myös retkellä tai vappupiknikillä. Pakkaa mukaan valmista croissant taikinaa, retkikeittimen, leivinpaperia, käsipaperia, 1/2 l rypsiöljyä, kanelisokerin ja kahvilla notkistettua nocciolataa täytteeksi.

Idea näihin cronutseihin löytyi ihanan Idan blogista https://idasfoodjourney.fi/reseptit/leivonta/cronuts/

CRONUTS NOCCIOLATALLA JA KANELISOKERILLA

6 kpl tölkkicroissantteja (esim. Danerolles)
1/2 Litraa rypsiöljyä
150g luomu nocciolataa tai foodin herkutellaa
1/2 dl lämmintä kahvia
1 dl sokeria
1 rkl ceylon kanelia

OHJE NOCCIOLATA: Sekoita voimakkaasti ja huolellisesti kulhossa kahvi ja nocciolata notkeaksi. Pakkaa seos esimerkiksi kertakäyttöiseen pursotinpussiin tai kestopussiin, jos sinulla on klipsi, jolla kiinnittää pussi. 

OHJE CRONUTS: Avaa purkki croissant taikinaa. Levitä taikina ja muotoile pakkauksen ohjeiden mukaan croissanteiksi. Halkaise croissantit keskeltä kahtia. Työnnä häntä sisään ja pyörittele sormien välissä donitsin muotoon. Reikä kannattaa jättää mahdollisimman isoksi, koska paistaessa taikina turpoaa paljon.

Aseta retkikeitin mahdollisimman tukevalle alustalle ja kuumenna öljy  n.170 asteiseksi retkikeittimen kattilassa. Jos sinulla ei ole lämpömittaria mukana, voit testata oikean lämpötilan tiputtamalla nokareen taikinaa öljyyn. Kun taikina nousee muutaman sekunnin kuluttua pintaan ja ruskistuu pinnasta, öljy on valmista. Varo kuitenkin ylikuumentamasta öljyä. 
HOX. kannattaa oottaa mukaan tuulensuoja kaasulle, jotta lämpöä ei mene hukkaan. Paista muutama rinkula kerrallaan n.2 minuuttia per puoli. Nosta valmiit cronitsit käsipaperin päälle kuivumaan (käytin tähän sushitikkua, mutta kuumuutta kestävä retkihaarukka ajaa myös saman asian) ja pyörittele lämpimänä kanelisokerissa. Pursota hieman jäähtyneiden cronitsien päälle vielä nocciolataa. Nauti retkikahvin tai kuohuvan kera. 

HOX. ANNA ÖLJYN JÄÄHTYÄ JA PAKKAA SITTEN TAKAISIN ÖLJYN OMAAN PULLOON. Pakkaa öljypullo vielä erikseen uudelleensuljettavaan pussiin, jotta öljy ei vahingossakaan valu reppusi pohjalle. Kannattaa kuumeentaa öljy retkikeittimellä. Nuotion lämpö ja turvallisuus ovat liian epävakaat ison öljymäärän kuumentamiseen. 

Mukavaa ja aurinkoista vappua kaikille!

Lotta & Erika