Snäkit, nuo pienet välipalat ja naposteltavat ruoat ovat mielestämme yksi tärkeimmistä asioista vaelluksella. Välipalat kannattaa myös pakata käden ulottuville, jotta ne ovat helposti saatavilla matkaa tehdessä, jolloin rinkkaa ei tarvitse ottaa erikseen pois selästä tai ahkiota avata kesken matkan.
Monet pakkaavat erilaisia suklaapatukoita, keksejä ja muita epäterveellisiä herkkuja rinkan tai ahkion täyteen, vaikka arjessa eivät niitä tapaisi syödä.
marjaisat hedelmäremmit Resepti: 180g mustikkasose 80g omenasose 110 g banaanisosetta Sekoita soseet keskenään ja levitä leivinpaperin päälle tasaisesti. Kuivata kuivurissa tai sähköuunissa luukku raollaan 50 astetta ja yön yli. Leikkaa kuivunut levy suikaleiksi pikittäisuuntaisesti ja pyöritä rullalle. Säilytä uudelleen suljettavassa pussissa.
Hapannäkkärit (yksi pellillinen)
200 g hapankaalia
1 dl Vettä
0,5 dl Tattarijauhoja
1 dl Pellavansiemeniä
1 dl Seesaminsiemeniä
Ripaus suolaa
Sekoita ainekset keskenään ja levitä ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päälle pellille. Paista 150- asteisessa uunissa noin 30-40 min, kunnes näkkäri on kuivunut ja saanut hieman väriä pintaan. Voi valmistaa myös valmiista siemennäkkileipä-seoksesta paketin ohjeen mukaan ja sekoittamalla joukkoon hapankaalia. Levitä päälle voita ja kuivattuja erämummon kurkkuja.
Erämummon kurkut 1 kurkku 0,5 dl väkiviinaetikkaa 0,5 dl sokeria 1 dl vettä tilliä Sekoita etikka, sokeri ja vesi kattilassa. Kiehauta liemi ja anna jäähtyä. Leikkaa kurkku siivuiksi. Hienonna tilli. Lisää kurkku ja tilli liemen joukkoon ja anna maustua vähintään puoli tuntia. Siivilöi kurkut ja kuivaa kasvikuivurilla tai uunissa luukku raollaan 40 asteessa muutama tunti, kunnes kurkut ovat kuivuneet. Pakkaa suljettaviin pusseihin ja nauti vaelluksella sellaisenaan, leivän päällä tai pieneen vesimäärään liotettuna ruoan lisukkeena.
Snäkibägit taskuun ja retkelle!
-Lotta & Erika