Meidän tarinamme

Ilmassa leijailee nokipannukahvin tuoksu, hiilloksella kypsyy kokonaisia perunoita ja kattilassa höyryää tumma suppilovahveroliemi. Erika koristelee annoksia vaellukselta ylijääneellä kuivatulla hapankaalilla ja matkanvarrelta löytyneillä villiyrteillä. Lotta säätää kameran asetuksia ja lautasten asentoa. Tunnelma on keskittynyttä ja määrätietoista. Ruokakuvat pitää saada otettua vielä, kun on valoisaa ja ruoka höyryävän kuumaa. Kun kuvat on otettu, istumme alas maistelemaan ruokia ja viilaamaan reseptejä. Pimeyden laskiessa käperrymme makuupusseihin ja juomme vielä illan viimeiset pakuriteet lämmikkeeksi. Aamulla aloitamme uuden päivän sitten, kun kuukkeli tai palokärki herättää laulullaan. Tällainen on tyypillinen vuorokausi Outdoor Food Finlandin toimistolla.

Olemme työskennelleet vuosia ruoan parissa tehtaalla tuotannossa ja ravintoloissa. Teimme pitkää päivää hektisissä ympäristöissä, jotta voisimme sitten mennä luontoon palautumaan. Ruoanlaitto ravintolan keittiössä on yksi parhaista asioista mitä me tiedämme, mutta se on monesti myös aika kuluttavaa. Haaveilimme tahoillamme ruoanlaiton ja ulkona olemisen yhdistämisestä. Emme kuitenkaan löytäneet siihen meidän näköistä uravaihtoehtoa valmiina mistään.

Polkumme veivät samaan aikaan Haaga-Helia Ammattikorkeakoulun ruokatuotannon johtamisen linjalle. Keskustelimme monesti tuntikausia ruoasta ja suhteestamme luontoon. Ruokamatkailun kurssilla pääsimme  koulun kautta ulos tekemään ruokaa. Siinä kohtaa tunsimme todellisen kutsumuksen. Oivalsimme, että elämyksellistä ja maukasta ruokaa voi valmistaa myös luonnossa! Ajatuksissa alkoi vilistä satoja ideoita retkiruokien mahdollisuuksista ja niitä piti päästä myös toteuttamaan. Syntyi vuorovaikutteinen Instagramtili @retkiruokaa, jonka kautta inspiroimme muitakin uudenlaiseen retkiruokailuun.

Resepteille, ideoille ja tarinoille tuli nopeasti kysyntää myös instagramin ulkopuolelle ja niin syntyi yrityksemme Outdoor Food Finland, jonka tavoitteena on Suomen eräruokakulttuurin kehittäminen.

Odotamme innolla kohtaamisia kanssanne nuotion ja retkikeittimien äärellä!

Terveisin, Lotta ja Erika

Erika Helme

Olen kotoisin Helsingistä, mutta äitini on Lapin kasvatti. Selvästi veri vetää pohjoiseen ja rauhallisemmille seuduille. Olen tehnyt yli kymmenen vuotta sesonkihommia ravintolakokkina ympäri Norjaa, Lappia ja Helsinkiä. Rakas harrastukseni kiipeily liikuttaa minua myös pitkin maailmaa erilaisille kallioille. Luontosuhdettani ylläpidän uimalla luonnon vesissä vuoden ympäri, keräilemällä villiyrttejä ja tekemällä eri pituisia vaelluksia luonnossa.

Lotta Seppä

Olen kotoisin alun perin Pohjoispohjanmaalta, mutta olen urbanisoinut itseäni jo 8 vuoden ajan pääkaupunkiseudulla, tällä hetkellä Espoossa. Viihdyn kaupungin ravintoloissa nuuhkimassa ruokamaailman tuulia. Kuitenkin metsän keskellä kasvaneena luontosuhteeni on aina ollut olemassa ja viime aikoina olen pyrkinyt vahvistamaan sitä entistä enemmän päivittäisillä metsäkylvyillä ja pidemmillä yön yli reissuilla ulkona. Keittiötyön ja opiskeluiden lisäksi harrastan myös valokuvaamista ja kuvaan ruokaa, ihmisiä ja luontoa tai oikeastaan kaikkea mistä löydän inspiraatiota. Salainen haaveeni on muuttaa joskus vielä takaisin pohjoiseen.