Vaniljaisella vaellusherkulla on ihanaa yllättää retkiseura tai palkita itseään vaativana retkeilypäivänä.
Vaelluksella tai päiväretkellä ei kannata kummallakaan unohtaa jälkiruokaa. Pienillä esivalmisteluilla saa helposti mukaan astetta parempia herkkuja, joilla on mukavaa hemmotella retkikaveria ja itseään.
Vaniljakastike on rakastettu herkku, joka sopii melkein minkä tahansa jälkiruoan kanssa. Se kulkee kätevästi mukaan luontoon valmiin jauheen muodossa, johon lisätään vain vesi ja maitojauhe. Se maistuu fantastiselta esimerkiksi pullavanukkaassa tai marjacrumblen seurana. Näiden reseptien kevyesti mukana kulkevilla aineksilla valmistuu hetkessä ennalta arvaamattomat lämpimät gourmet-jälkiruoat retkellä.
Pullavanukas neljälle 4 dl kuivattua pullaa kuutioina 1 pss vaniljakastikejauhetta 3 dl vettä 0,5 dl maitojauhetta 1 tl kanelia marjoja koristeluun Kaada pullakuutiot retkikeittimen kattilaan. Sekoita vaniljakastikejauhe kylmään veteen erillisessä astiassa ja kaada se heti pullien päälle. Sekoittele tasaiseksi. Ripottele päälle kanelia. Anna turvota noin puoli tuntia. Lämmitä retkikeittimellä hiljalleen tai nuotion epäsuorassa lämmössä ennen tarjoilua.
Kaakaocrumble, puolukoita ja vaniljakastiketta neljälle (gluteeniton) Tämä resepti pääsee loistoonsa puolukkasesongin aikaan, mutta toimii mainiosti myös pakastekuivattujen tai pakastettujen marjojen kanssa. Lämmitä jäiset marjat retkikeittimellä. Tuoreet ja pakastekuivatut marjat voi nauttia kuumentamatta. Laita puolukoiden päälle crumblea, viimeistele vaniljakastikkeella ja nauti. 2 dl pakastekuivattuja puolukoita tai pussillinen jäisiä puolukoita pakasteesta Kaakaocrumble: 1 dl gluteenitonta jauhoseosta 1 dl sokeria 1 dl mantelijauhetta 0,5 dl kaakaojauhetta 100 g huoneenlämpöistä margariinia ripaus suolaa Valmista crumble sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Levitä leivinpaperin päälle pellille. Paista 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Riko taikina muruiksi ja jatka paistamista 80 asteessa, kunnes massa on kokonaan kuivunut. Vaniljakastike: 1 pss vaniljakastikejauhetta 0,5 dl maitojauhetta 4 dl vettä Valmista vaniljakastike sekoittamalla ainekset keskenään ja anna tekeytyä noin 10 minuuttia. Kastikkeen voi tarjota kylmänä tai kattilassa lämmitettynä.
Makeita retkiä!
-Lotta & Erika