Luonto pursuaa nyt niin ihania ja maistuvia villejä syötäviä kasveja! Kannattaa opetella tunnistamaan ainakin yksi ja lähteä retkelle testaamaan näitä kauniita kesärullia. Riisipaperia löytyy kaupoista sushi-osasoilta.

Kokeilimme täytteenä erilaisia viilivihanneksia, kuten voikukkia, horsman versoja, ketunleipiä, vaahteran lehtiä ja vuohenputkia. Voikukat sopivat mielestämme näihin kaikista parhaiten, sillä niiden voimakas maku sointui ihanasti maapähkinäkastikkeen kanssa.

Esivalmistelimme kotona kasvikset, keitimme nuudelit, paistoimme tofun ja valmistimme kastikkeen. Retkellä rullat oli helppo ja hauska täyttää.

Vietnamilaiset kesärullat villivihanneksilla ja maapähkinäkastikkeella 
(12 kpl)

  

1 pkt riisipaperia
1 pkt tofua
Pala punakaalia
1 porkkana
1 pkt vermiselliä tai riisinuudelia
Villivihanneksia
suolaa ja pippuria

Maapähkinäkastike:
1 dl maapähkinävoita
½ limen mehu
1 rkl hunajaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl paahdettua seesamiöljyä
1 dl kuumaa vettä                      
  
Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään sauvasekoittimella ja pakkaa mukaan tiiviiseen purkkiin.

Leikkaa porkkana ja punakaali tulitikun kokoisiksi paloiksi ja punakaali suikaleiksi. Leikkaa tofu 12 osaan suorakaiteen muotoisiksi paloiksi, paista pannulla öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä riisinuudeli tai vermiselli pakkauksen ohjeen mukaan. Pakkaa ainekset mukaan rasioihin. Retkellä liota riisipaperia pari minuuttia vedessä. (Liotus onnistui kätevästi yksi riisipaperiarkki kerrallaan kahden litran minigrip-pussissa, johon laitoimme perään hieman vettä suoraan juomapullosta.) Levitä riisipaperi auki lautaselle, laita täytteet päälle ja taittele rullaksi. Villivihannekset kannattaa laittaa ensin pohjalle, niin ne kuultavat kauniisti rullan pinnan lävitse, kun rullan kääntää. Dippaa kastikkeeseen ja nautiskele.


Villejä retkiä!

-Lotta & Erika